Vystoupení Mužáků ve Vnorovech

15.06.2012 09:23

 

Mužáci z Korytné na přehlídce regionálních pěveckých sborů ve Vnorovech

Pěvecký mužský sbor z Korytné se 3. června 2012 zúčastnil na pozvání souboru lidových písní a tanců Spinek regionálního „Setkání s písničkou“ konaného v jihomoravských Vnorovech. Tohoto setkání se zúčastnily ženské sbory Spinek, z Prušánek a z Mutěnic a sedm mužských sborů z Mutěnic, Ladné, Prušánek, Lanžhotu, Vnorov a konečně také z Korytné.

Celé vystoupení provázela příjemná a pohodová atmosféra, bohatá pohostinnost pořadatelů a upřímná láska k lidové písničce. Všichni se pak společně domluvili na spolupráci i do dalších let, na naše pozvání přislíbil souber Spinek účast na Svatováclavské hodech v Korytné. Už se všichni velmi těšíme.

 

Vznik mužského pěveckého sboru Korytná přináší zajímavý příběh. Jeho vznik se datuje do roku 2005, kdy obec slavila šedesáté výročí osvobození. Na tuto slavnost se místní „chlapé“ domluvili, že mimo jiné také zazpívají. Zazpívali si, pobavili se a napadlo je, že by nebylo od věci se takto scházet častěji. A tak vznikli „Mužáci z Korytné“, kteří pravidelně vystupují nejen na Slavnostech vína v Uherském Hradišti, ale také na Slovensku či v Maďarsku. Vedoucím sboru je Ludmila Věrná, která nejen svým přijmením dokazuje věrnost korytňanským tradicím. Místní zpěváky, ať už ty odrostlé nebo ty dospívajicí, doprovází cimbálová muzika pod vedením ředitelky školy a primášky Šárky Kršiakové. Přejme proto místním, aby i do budoucna zachovávali tradice hodné našemu slováckému regionu.

 

FOTKY ZDE: cms.osstivar.webnode.cz/fotogalerie/vystoupeni-muzaku-ve-vnorovech/